Wednesday, March 21, 2012

Poulet au vinaigre express / Fast chicken with vinegar


Coming home at 7:30. Dinner needs to be ready within the next 20 min. I love these challenges. I gather chicken breasts I cut in 5 or 6 pieces. Fry them in a wok with a sliced garlic clove. When the chicken is getting nicely brown, add 2 teaspoons of honey, 1/8 cup of balsamic vinegar and 1/4 cup of heavy cream. You can add a fresh rosemary branch. Let it simmer for 10 min until the sauce gets thicker. Enjoy! Yummy, said my kids!

Le challenge du soir : rentrer chez soi à 19h30 et pouvoir se mettre à table dans les 20 minutes. Bon, pas de panique. Je prends les blancs de poulet jaune qui sont dans mon réfrigérateur. Coupez les en 5 ou 6 morceaux et faites les revenir dans un wok à feu vif avec une gousse d'ail émincée. Quand le poulet est doré, ajoutez 2 cuillères à café de miel, 1/4 de verre de vinaigre balsamique et 10 cl de crème liquide. Vous pouvez ajouter une tige de romarin frais. Laissez mijoter pendant 10 min. C'est prêt! Chez moi, succès total qui a largement compensé le stress du retour.

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