Monday, May 23, 2011

Paul's orange cake


My older son Paul makes a great orange cake, easy and delicious. We had a lot of success with this recipe when we arrived at the school pick up on Friday...
You need for a small cake serving 4 to 6:
- 4 oz / 2/3 cup of sugar (115g)
- 4 oz / 8 tbsp of butter (115g)
- 4 oz / a bit less than a cup of flour (115g)
- 2 eggs
- 1/2 a cup of orange juice (or multi fruit juice)
- 1 teaspoon of yeast
Pre-heat the oven to 180° (350F).
Mix together the softened butter with the sugar. Add the eggs. Finish with the flour, the orange juice, and the yeast.
Put the dough in a cake pan and bake for 30 to 35 min.
For the finish, you can melt 2 oz (50g) of dark chocolate and spread it on top of the cake.

Mon fils Paul fait un gâteau à l'orange du tonnerre. Nous avons eu un succès fou à la sortie de l'école vendredi dernier, en en ayant apporté un pour le goûter des copains.
Vous avez donc besoin de :
- 115g de sucre
- 115g de farine
- 115g de beurre mou
- 2 oeufs
- 1 c a c de levure chimique
- 1 verre (12,5cl) de jus d'orange ou multifruits.
Préchauffez le four à 180°.
Mélangez beurre et sucre. Ajoutez les oeufs. Finissez par la farine, le jus et la levure.
Mettez à four dans un plat à cake pour 30 à 35 min.
Vous pouvez, en guise de touche finale, étaler 50g de chocolat noir fondu sur le dessus du gâteau. Et voilà, succès garanti!

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